Sistemul CISS

În zilele noastre tot mai mulţi producători de imprimante se folosesc de tot felul de artificii pentru a ne împiedica să reumplem cartuşele. Filosofia lor este ca după consumarea acestora, să fie casate ecologic şi inlocuite cu unele identice care nu de puţine ori costă aproape cât imprimanta. În acest articol vom vedea cum putem lista mai ieftin şi mai eficient.
De fapt titlul complet al acestui articol ar fi trebuit să fie Sistemul CISS şi cum mă ajută el să printez mai ieftin.
Continuous Ink Supply System (sistem de alimentare continuă cu cerneală) sau mai pe scurt CISS este un dispozitiv care vine să înlocuiască scumpele cartuşe ale imprimantelor dumneavoastră pentru a vă ajuta să listaţi mai eficient, mai mult şi mai ieftin! Un astfel de dispozitiv are trei principale părţi componente:

  • cartuşele identice cu cele originale;
  • rezervoarele cu cerneală externe;
  • sistemul de conducte.
Acestea se pot observa şi în figura de mai jos:

Principiul de funcţionare este relativ simplu. Atunci când imprimanta listează cerneala din cartuşe se termină producând o depresiune în acestea, depresiune care extrage cerneala din rezervoarele externe prin sistemul de conducte. În acest mod avem parte de o imprimare fluidă a unui număr mai mare de coli decât cu nişte cartuşe clasice.
Dar cam atât cu vorbăria! Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte dar ce spuneţi de un filmuleţ care să arate funcţionalitatea sistemului?


Deseori cartuşele imprimantelor dumneavoastră sunt echipate cu un chip care avertizează imprimanta de golirea cartuşului acesta nemaifuncţionând nici dacă este reîncărcat obligându-ne astfel să cumpărăm cartuşe noi.
Sistemul CISS are şi el astfel de chip-uri dar ele nu vor spune niciodată imprimantei că s-a terminat cartuşul chiar dacă prin absurd nu mai avem cerneală în dispozitiv. Un termen frecvent întâlnit pentru acest tip de chip este de chip autoresetabil.
Sisteme CISS de foarte bună calitate sunt comercializate de www.cissmarket.ro. La sfârşitul articolului haideţi să facem un scurt studiu de caz. Spre exemplu luăm multifuncţionala Epson sx115. Pentru aceasta un set complet de cartuşe costă 95 RON. Sunt trei cartuşe negru de 5,8 ml şi cyan, magenta şi yellow fiecare de 3,5 ml. La www.cissmarket.ro un sistem CISS pentru acest tip de imprimantă costă 148 ron la un preţ promoţional. Capacitatea rezervoarelor acestui sistem este de 100ml. În preţul menţionat intră şi cantitatea de cerneală necesară unei încărcări a sistemului, adică 400 ml de cerneală.  Vă las pe dumneavostră să faceţi calculele!

Read Users' Comments (1)comentarii

1 Response to "Sistemul CISS"

  1. Alex Says:
    13 martie 2012 la 12:24

    genial baieti multumesc pt pont!

Trimiteți un comentariu