Cumpărăturile online

Cumpărăturile online îşi au aceeaşi origine ca şi internetul. În 1990 Tim Berners Lee scrie primul server web si primul browser. Puţin mai târziu, în 1994, Pizza Hut deschide un shop online iar în 1995 şi 1996 apar magazinele online de la Amazon şi eBay.
Azi shoping-ul online este mai popular ca niciodată. Putem găsi produse din cele mai diverse, de la aparatură electronică până la bijuterii şi haine pentru copii. În domeniul meu de activitate întotdeauna m-au interesat magazinele online care comercializează componente de calculatoare şi electronice diverse. Tot timpul am apreciat la un magazin online, ca şi la un web site de orice tip, simplitatea. Adică să găsesc uşor ceea ce caut. Organizarea prouselor este şi ea un criteriu după care îmi aleg locurile de cumpărături online.
Dar să vedem un exemplu practic de cum ar trebui să arate un magazin virtual. Este vorba de www.itgalaxy.ro. De la prima accesare a site-ului ni se fac cunoscute principalele secţiuni. În stânga avem categoriile de produse, în centru promoţiile iar în dreapta găsim alte reduceri de preţ. Câmpurile de căutare şi login sunt la vedere. Am avut cazuri în care trebuia să caut temeinic link-ul de login sau căsuţa de căutare. www.itgalaxy.ro vinde produse electronice din gama Laptop, LCDTV, Console WII, Jocuri, Telefoane şi multe altele. Secţiunea de BLOG de pe site ne aduce la zi cu noutăţile magazinului şi ale lumii IT. Iar daca sunteţi puţin mai comozi cum sunt şi eu de fapt vă puteţi înscrie la newsletter şi aveţi toate noutăţile pe e-mail. Noutăţile le mai puteţi vedea pe paginile de twitter sau facebook. Fiecare cumpărător care a achiziţionat un produs de la acest magazin are posibilitatea să introducă un rating şi un comentariu pentru respectivul produs aşa că ştiu din start câte ceva despre lucrul pe care vreau să îl cumpăr. De un real folos este şi suportul online pe messenger pentru că pot pune întrebări fără să fie nevoie să dau bani la companiile de telefonie.
Dacă nu ai banii toţi sau nu ai bani pur şi simplu dar îţi doreşti să cumperi ceva, magazinul îţi dă posibilitate de creditare prin card avantaj. Pentru sugestii aveţi la dispoziţie formularul de contact de la pagina contact.
Comanda produselor se poate face direct de pe site prin intermediul coşului de cumparaturi sau prin telefon. Livrarea produselor este făcută în siguranţă folosind reţeaua FanCourier.
Plata se poate face fie la sediul magazinului, asta dacă sunteţi din Bucureşti, virament bancar sau cel mai comod ramburs.


Va urez cumărături online plăcute!

Read Users' Comments (0)

0 Response to "Cumpărăturile online"

Trimiteți un comentariu