Alternative gratuite la software cu bani!

Ceea ce mulţi dintre românii utilizatori de calculatoare nu înţeleg, sau nu vor să înţeleagă, este că unele dintre programele care slujesc nevoile din PC-urile lor sunt cu bani. De ce? Simplu, programatorul ăla trebuie să mănânce şi el, să se îmbrace şi el, să plătească facturi etc. Bineînţeles că suntem prea săraci pentru a mai da bani şi pe software, adică să fim serioşi majoritatea oamenilor nici măcar nu îşi permit un calculator decent. Dar în afară de a folosi software piratat trebuie ştiut şi de existenţa programelor gratuite pe care le putem folosi fără a da bani pe ele, fără a sta cu teama că cei de la ORDA vin şi ne prind cu musca pe căciulă. În fine să lăsăm vorbăria şi să trecem la subiect, adică să vedem ce alternative gratuite avem.

1. Sistemul de operare
Ok, cele mai populare şi uşor de utilizat sisteme de operare sunt de la Microsoft dar cine a încercat Ubuntu o distribuţie de Linux? Instalarea şi configurarea acestuia necesită anumite cunoştiinţe dar după aceea este la fel de uşor de folosit ca si un sistem de operare Windows şi pe deasupra este şi gratuit.

2. Aplicaţiile office
Ori de câte ori avem nevoie de a edita un text folosim normal Word-ul din pachetul Microsoft Office care sincer ma speriat cât costă licenţa pentru el, aşa că eu folosesc OpenOffice. Are cam toate funcţionalităţile pachetului Microsoft Office. Sunt anumite probleme la deschiderea documentelor create cu Microsoft Office, în special dacă au nişte formatări mai fiţoase dar dacă reuşim să trecem peste asta este destul de OK. Vine în versiuni atât pentru Windows cât şi pentru Linux.

3. Soluţiile antivirus
Normal că ce e cu bani e mai bun decât ce e gratis dar pentru un calculator de acasă ne putem proteja cu succes de viruşi folosind un antivirus gratuit. Eu folosesc pe sistemul Windows antivirusul gratuit al celor de la Avast. Bine că ei au şi un antivirus cu bani dacă te ţine buzunarul. Normal că internetul este plin cu soluţii antivirus gratuite: Avira, AVG, BitDefender free edition şi lista poate continua.

- VA URMA -

Read Users' Comments (0)

0 Response to "Alternative gratuite la software cu bani!"

Trimiteți un comentariu