ReadyBoost - fă-ţi sistemul mai rapid

ReadyBoost este o opţiune valabilă la sistemele de operare Microsoft începând cu Windows Vista. Cum mă ajută această opţiune să îmi fac sistemul mai rapid? Pentru asta avem nevoie de un flash drive usb (stick) cu o capacitate de cel puţin 1GB (merge cu minim 256MB dar la 1GB se observă o îmbunătăţire notabilă) pe care să îl punem la dispoziţia sistemului nostru. Introducem flash drive-ul într-un port usb liber, preferabil din spatele calculatorului şi aşteptăm să apară autoplay-ul.


Aici alegem opţiunea Speed up my system.


Se va deschide fereastra de mai sus unde bifăm opţiunea Dedicate this device to ReadyBoost. Avem posibibilitatea să alegem ca sistemul să folosească o parte mai mică din flash drive-ul nostru iar cealaltă să o putem folosi pentru stocat date.
Eu am testat în felul următor: pentru un sistem cu Windows 7 si 1GB de RAM am folosit un stick de 1GB pe care l-am formatat în prealabil şi l-am asignat pe tot la ReadyBoost. Diferenţe se observă dar nu vă imaginaţi că este ca şi cum aţi avea un giga de RAM în plus. Sistemul pune pe stick un fel de cache aşa că în loc să meargă până pe HDD pentru anumite fişiere le i-a de pe stick unde timpul de acces este mai mic.
Această opţiune îşi spune cuvântul pentru sistemele cu puţin RAM, pentru cele cu RAM mai mare de 2GB nu prea se mai observă.

Read Users' Comments (3)

3 Response to "ReadyBoost - fă-ţi sistemul mai rapid"

  1. Anonim Says:
    30 decembrie 2011 la 11:15

    ma poti ajuta si pe mine sa scap de acel ReadyBoost instalat pe stick? am incercat sa vad dc nu pot folosii sticul la intreaga lui capacitate (8gb) si am dat de o chestie ce imi spunea ca ii setat sa nu fie folosit mai mult de 4gb si prin incercarile mele am nimerit sa instalez si chestia aia si acum nu stiu cum sa scap de ea. te rog ajutama:D

  2. Catalin says:
    30 decembrie 2011 la 11:25

    Pentru a dezactiva readyboost in Computer faci click dreapta pe stick si apoi alegi Properties. In fereastra care s-a deschis alegi tabul ReadyBoost si de acolo bifezi optiunea "Do not use this device". Dai OK si gata, stick-ul nu iti va mai fi folosit pentru readyboost si poti folosi toata capacitatea lui initiala!

  3. Unknown says:
    7 noiembrie 2016 la 09:31

    Va rog sa imi lasati un link de download

Trimiteți un comentariu