Ştii să alegi imprimanta cea mai bună !?


Cineva spunea odată că cea mai bună imprimantă este cea ceare listează ieftin!
Multe persoane, chiar şi cele mai înclinate spre tehnică, au dificultăţi în a alege o imprimantă eficientă. De ce? Azi mai toţi constructorii de imprimante folosesc tot felul de artificii pentru a împiedica utilizatorul să reutilizeze cartuşele vechi fiind astfel obligaţi să cumpere cartuşe noi care de cele mai multe ori sunt mai scumpe decât imprimanta nouă. Atunci când plec la cumpărături pentru imprimantă trebuie să fiu atent la câteva aspecte destul de importante.
Primul şi cel mai important este costul cartuşelor. Trebuie să mă interesez cât costă cartuşele pentru imprimanta pe care vreau să o cumpăr şi de posibilitatea instalării unui sistem CISS. Despre avantajele sistemelor CISS s-a mai discutat AICI.
Jet de cerneală sau laser?
Imprimantele cu jet de cerneală au cateva avantaje faţă de cele laser, avantaje care le face să fie cel mai folosite pentru acasă şi în birourile mici. În primul rând acestea sunt mai ieftine decât cele laser. Au posibilitatea să listeze color. Este adevărat că sunt şi imprimante laser care listează color dar sunt exagerat de scumpe şi calitatea imprimării nu o poate egala pe cea a unei imprimante cu cerneală.
Pentru acasă, birou sau pasiune?
Pentru acasă nu am nevoie de cea mai performantă imprimantă de pe piaţă. O imprimantă cu jet de cerneală din clasa de mijloc este foarte suficientă. Ex.: Epson Stylus Sx218
Pentru birou trebuie să ţintesc spre o imprimantă mai performantă pentru că am nevoie de eficienţă. Aici este de dorit un multifuncţional cu fax încorporat. Dacă mai mulţă colegi folosesc aceeaşi imprimantă atunci una cu placa de reţea este ce mai indicată. Ex. HP OfficeJet 6500
Dacă suntem pasionaţi de fotografie atunci o imprimantă foto este indicată. Imprimantele foto compun imaginile din mai multe culori de bază faţă de celelalte imprimante pentru a da imaginii o calitate şi o definiţie mai bună. Ex.: Canon Pixma IP 4700
Multifuncţional sau Imprimantă?
Multifuncţionalul faţă de imprimantă are posibilitatea să copieze şi să scaneze documente şi fotografii. Eu personal prefer multifuncţionalele pentru că un singur aparat poate să îndeplinească funcţia de imprimantă, scanner şi copiator.

Ca o concluzie, indiferent pentru ce aleg imprimanta este bine să cumpăr una la care pot să montez un sistem CISS. În acest fel scap de chinul de a cumpăra cartuşe scumpe.
Sisteme CISS pentru o gamă largă de imprimante puteţi cumpăra de la www.cissmarket.ro.
Pentru mai multe informaţii despre sistemele CISS puteţi citi articolul de AICI.

Read Users' Comments (0)

0 Response to "Ştii să alegi imprimanta cea mai bună !?"

Trimiteți un comentariu